Linoleum

Linoleum det naturlige valg til gulvet

Linoleum er et naturligt gulv. Det er lavet af 97% naturlige råvarer. Heraf  er 72% fornybare og vokser til igen i løbet af 10 år. Hertil kommer 43% genanvendte materialer.

Hjertet i linoleum er hørplanten som leverer hovedingrediensen linolie. Der anvendes også træmel som er et overskudsprodukt fra savværker og jute, som er en fiberplante som spindes og væves til bagside.

Linoleumsgulv har været anvendt siden 1843 det er et slidstærkt gulv, det har dog fået sig en modernisering, så det nu kan fås i 300 forskellige farver i 11 forskellige kollektioner.

Gulvet fås dels som banevare der er 2 m bred som svejses sammen eller som moduler der kan sættes sammen. De mest kendt moduler er de klassiske sort og hvide linoleums fliser.

Linoleumsgulv er et meget slidstærkt gulv, som ved korrekt vedligeholdelse holder sig smukt i mange år, og er uheldet ude og man får en skade på gulvet kan den næsten altid slibes væk.

Linoleum og vinyl er gulve hvor det er muligt at lave mønster montering det vil sige at man kan tegne et mønster som jeg så kan skære ned i gulvet det giver et helt unikt gulv.

Se også Vinylgulv

Rengøring af linoleum kik her Gulvrengøring

Klik på billederne herunder for at se dem i stor størrelse.