Trægulv

Et trægulv er ikke bare et trægulv, det er vigtigt at gøre sig klart hvad det er man vil have, og hvilken belastning man udsætter det for.

Valg af opbygning af trægulvet

Det mest anvendte trægulv nu om dage er et lamelparket. Det kan dels være lavet som klikgulv eller med fer og not. Forskellen kan se på billederne her under. Den væsentligste forskel er af klik gulvet ikke skal limes i modsætning til det med fer og not. Begge typer er opbygget af 3 lag træ, det giver et meget stabilt  gulv der ikke bevæger sig så meget som et massivt trægulv gør.

Et lamelparket kan ligges oven på et eksisterende gl. trægulv eller et betongulv, hvis bare det er lige nok og stabilt. Det monteres som svømmende gulv, det vil sige at der ikke gøres fast og afsluttes langs væggene med et fodpanel eller en liste.

Trægulv med fer og not
Trægulv med kliksystem

Vælg udseende til dit trægulv

Skal det være et plankegulv eller et parketgulv, se forskellen på billederne under her. Et plankegulv gør sig generelt bedre i stor rum. Skal det være et varmt mørkt berbau eller en lys eg. Det afhænger meget af lysindfald møblering og stil.

trægulv
Eg plank
trægulv
Merbau parket